Szelektív hulladékszállítás problémái

TÁJÉKOZTATÁS
A szelektív hulladékgyűjtési problémáiról

Az FKF Nonprofit Zrt., mint a főváros szelektív hulladékgyűjtésért felelős közszolgáltatója a szelektív hulladékgyűjtés körül kialakult tarthatatlan helyzet megoldásában szeretné kérni szíves közreműködésüket.
A társasházaknál kihelyezett sárga fedelű, műanyag- és fémgyűjtő kukák egyéb, oda nem való hulladékkal szennyezettsége az utóbbi évben Budapest szerte meghaladta az 50%-ot, ami gyakorlatilag hasznosításra alkalmatlanná tette és teszi a benne található hulladék újrahasznosítását.
Sajnos egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a lakosság egy része a kommunális hulladékát is a szelektív tartályba dobja.
Szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy a 26/2013. (IV.18.) Fővárosi Közgyűlési rendelet 5.§ szerint az ingatlantulajdonosok kötelessége a papír-, műanyag- és fém hulladékok külön gyűjtése.
Ha az ingatlanhasználók nem megfelelő hulladékot helyeznek el a szelektív gyűjtő tartályokban, kötelezhetők arra, hogy ezen hulladékmennyiségére is megfizessék a vegyes háztartási hulladék elszállítása után fizetendő hulladékszállítási díjat, valamint a válogatás fajlagos költségét, ismételt esetben pedig hulladékgazdálkodási bírság kiszabása kezdeményezhető.
Az FKF Nonprofit Zrt. ellenőrzési akcióba kezd. Abban az esetben, amikor azt tapasztalják, hogy a kukákban nem a megfelelő hulladék van, a szelektív gyűjtőjáratok nem fogják kiüríteni és elszállítani a tartály tartalmát.
Az újrahasznosításra alkalmatlan hulladékot vegyes települési hulladékot begyűjtő járművel szállítják majd el és ennek költségét pedig kiszámlázzák az ingatlanhasználóknak, jelen esetben a társasháznak.
Kérjük a Tisztelt Tulajdonosokat, hogy a jelzett problémára figyeljenek oda, hogy elkerüljük a pótszámlázásokat, a FKF részéről.
Segítő együttműködésüket köszönjük!