Mikorra várható és milyen lesz a panelprogram?

A várható panelprogram nagyon sokunkat érdekel, ezért a konferencia indító kérdése lesz a várható panelprogram.

Tisztelt Kollégák!


Nagyon sokan kérdezik, hogy mikor indúl az új panelprogram?
Mint az MTOSzSz elnöke részt veszek a Panelházak megújításával kapcsolatos feladatokat egyeztető bizottságban.
Jelenleg ia az asztalomon van a "A panelházak megújításával kapcsolatos vitaanyag", az anyagot az MTOSzSz múlt heti elnökségi ülésén átbeszélte, véleményezte, mai összegzem az elhangzott véleményeket és leadjuk a miniszterelnökségnek.
A legutóbbi konferenciánkon (Lurdy Ház, 2017. szeptember 28.) kicsit részletesebben ismertettem az eddigi egyeztetések eredményét. A november 2-i konferencián (Lurdy Ház, 7-es terem, 14:00-tól kezdődik). Szintén beszélni fogok a közben eltelt eseményekről. A konferenciát ezzel a kérdéssel indítjuk, annyi időt fordítunk rá, amekkora érdeklődés lesz a kérdés iránt, a programot is tudjuk csúsztatni.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy ez nem egy energetikai célú felújítás (de tartalmazza azt), hanem egy épület és annak környezetét érintő (parkosítás, parkolás, közösségi terek, stb.) teljes megújítását célzó program.

Mindenképpen mintaprojektekkel fog kezdődni, mivel más-más városban mások lehetnek a közvetlen célok, és csak a mintaprojektek megvalósulása után tud érdemi pályázat indulni. Ha korábban kezdik akkor sok lesz a fejetlenség a programban.
Tehát a mintaprogram év elehet a 2018-as év, és a mintaprogramok tapasztalatai alapján indulhat a szélesebb panelprogram.

Saját javaslatainkat, észrevételeinket, anyagunkat a következő konferencián fogjuk bemutatni, akit érdekel, kérem jöjjön el.

Kaplonyi György
MTOSzSz elnöke