VULCAN és CALMAT Környezetbarát vízkőmentesítő berendezések

A probléma: az otthonunkban, kereskedelmi és szociális intézményekben, ipari üzemekben használt víz tele van ásványi anyagokkal, főleg magnéziummal és kalciummal melyek egyébként a szervezet számára hasznosak, de lerakódásuk komoly károkat okoz.
Melyek ezek: - energiaveszteség, alkatrészek vagy akár egész berendezések meghibásodása, a lecsökkenő keresztmetszet miatt nyomásveszteség, kapacitáscsökkenés, a hűtő, fűtő rendszerek alulműködése vagy működésképtelensége. Megnövekedett javítási, fenntartási költségek, a lerakódások eltüntetéséhez használt vegyszerek plusz költségei, és az általuk okozott környezetterhelés miatti károk.

A VULCAN és CALMAT berendezések olyan környezetbarát alternatívát nyújtanak a víz kezelésében, ami nem igényel kémiai beavatkozást mint például a sóval működő vízlágyítók, mégis hatékonyan és tartósan megakadályozzák a vízkő lerakódást, sőt a már megindult folyamatokat is képesek visszafordítani, és a vízvezeték hálózatot megtisztítani.
A termék: a VULCAN és CALMAT berendezések vezérlő egységből, impulzus kábelekből és elektromos tápegységből állnak.
A technológia:
A VULCAN / CALMAT berendezések 3-32 kHz közötti elektronikus impulzusokat bocsátanak ki amelyek megváltoztatják a kalcium kristályosodási folyamatát, így az elveszíti kötési képességét. A kibocsátott kapacitív impulzusok véletlenül eltolt frekvencia-csúcsokkal rendelkeznek, így elérhető, hogy a cső teljes keresztmetszetében kifejtsék hatásukat. A CWT (Christiani Wassertechnik GmbH) 30 éve foglalkozik az impulzus hullámok finomhangolásával és tökéletesítésével. Az egyes berendezések teljesítménye az impulzus-csomagok összeállításától függ.
A VULCAN / CALMAT berendezések szigetelt, egymástól elkülönülő réz impulzuskábeleket használnak. A kábelek kialakítása növeli azt a felületet ami a hullámok átvitelét végzi. A megfelelően feltekercselt kábelekkel akár 40%-kal nagyobb átvitel is elérhető. Ahány cm átmérőjű a cső, az impulzus kábeleket legalább olyan szélességben kell feltekerni rá.
A VULCAN / CALMAt berendezés NEM MÁGNESES alapú! A víz átfolyási sebességétől függetlenül működik! Folyamatosan küldi a megbízható (hatékony) impulzus-csomagokat amik garantálják a víz megfelelő kimeneti minőségét.
A berendezés vezérlő egysége átlátszó acryl-bevonatba van ágyazva. Ez garantálja, hogy semmilyen mechanikai elváltozás ne történhessen illetve nagyon jó hőszigetelő, tehát mind a hidegtől mind a melegtől megvédi a szerkezetet. Ugyanakkor vízállóvá is teszi a vezérlőpanelt, ami azért fontos, mert gyakran nedves-nyirkos közegben kell üzemelnie.
A VULCAN / CALMAT készülék bármilyen anyagú csőhálózaton alkalmazható.
Az automatikus memória program folyamatosan a megfelelő működést biztosítja. Bármilyen üzemzavar (áramkimaradás) esetén az utoljára használt programhoz tér vissza, amint az energiaellátás helyreállt.
A VULCAN-t és a CALMAT-ot nemzetközi minősítő intézmények vizsgálták (TÜV, CE, UL )
A készülékek működéséhez nagyon kevés elektromos áramra van szükség. A fogyasztása: 1,75-3,5W, így működési költsége éves szinten 1000-1500 Ft.
A VULCAN / CALMAT német termék. Minden alkatrésze és a komplett egység is Németországban készül. A VULCAN termékekre 10, a CALMAT készülékekre 3 év nemzetközi (gyártói) garanciát vállalnak. A termékek várható élettartama több mint 30 év.
A cég: A Christiani Wassertechnik GmbH családi vállalkozás. Székhelye Berlinben található. 1948 óta foglalkozik vízkezeléssel. Több mint 40 éve kutatja és fejleszti a fizikai vízkezelés környezetbarát technológiáit. 5 földrész több mint ötven országában vannak megvalósult projektjei. Referencialistáján szállodaláncok, étteremhálózatok, lakóparkok, szociális célú intézmények és sportlétesítmények egyaránt megtalálhatók.
Magyarországon a Varázsmag Kft (8220 Balatonalmádi, Jókai u.3.) látja el a cég kereskedelmi képviseletét. Előzetes felmérést, szállítást és beüzemelést is végzünk, illetve a garanciális ügyintézést is vállaljuk (Az együttműködésünk 7 éve alatt eddig még nem volt rá szükség).
A VULCAN termékek 3, 5, 10, 25, 50, 100, 150, 2501 és 500m3 /h átfolyási kapacitással vannak méretezve, míg a CALMAT 1,5 és 15m3 /h teljesítménnyel kapható.

A tájékoztató anyagot az MTOSzSz díjtalanul tette fel a hírek oldalára, mivel a társasházak, közös képviselők részére fontos információkat tartalmaz az anyag. Ezt a szolgáltatást mindenki részére biztosítjuk, ha az általa leadott anyagok kapcsolódnak a társasházak mindennapjaihoz.

Kaplonyi György
MTOSzSz elnöke